Verzending €3,95 gratis boven €35,-
De beste kwaliteit vegan haarvezels
7 dagen per week de beste service

Je haar sneller laten groeien

Wanneer je je haar sneller wilt laten groeien kun je dit proberen

Heb je wel eens dat je zou willen dat je haar sneller zou groeien? We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Natuurlijk zal je haar uiteindelijk groeien, maar is er een manier om je haargroeisnelheid te verhogen en het haar sneller te laten groeien? Als je wilt weten hoe je je haar sneller laat groeien, blijf dan lezen!

Haargroeisnelheid bepalen
Je kunt zeker stappen ondernemen om je haargroei te maximaliseren door breken van haar te voorkomen, maar je wordt beperkt door je haargroeisnelheid. Hooguit groeit je haar een halve centimeter per maand. Dat is slechts zes centimeter per jaar, en dat is alleen met perfecte haarretentie (daarover later meer).

Het haar van iedereen groeit met verschillende snelheden. De snelheid waarmee jouw haar groeit tijdens de anagene fase van de haargroeicyclus wordt bepaald door een aantal factoren waaronder genetica, leeftijd, haartype en algehele gezondheid. Helaas moet de wetenschap nog een manier vinden om je natuurlijke haargroeisnelheid te verbeteren.

De haargroei van de meeste mensen is per jaar zelfs minder dan zes cm haarlengte. Een tekort aan bepaalde haar-gezonde voedingsstoffen kan betekenen dat je haarzakjes haar produceren dat niet zo dik of sterk is als het zou kunnen zijn. Maar zelfs als je follikels zes centimeter haar per jaar groeien, houd je misschien niet al dat haar vast. En als je niet de juiste haarverzorgings gewoonten volgt, kun je wat van die lengte verliezen door gespleten haarpunten en breuk.

Haargroeitips: hoe je haar kunt helpen groeien
Volg de onderstaande tips voor haargroei om je haargroei te maximaliseren en breuk te verminderen:

Tip voor haargroei # 1: minder shampoo
Je hoeft niet elke dag te shampoo, zelfs als je aan het sporten bent. Spoel je haar na een trainingssessie gewoon af met warm water en masseer je hoofdhuid met je vingertoppen. Als je haar tussen de wasbeurten vet aanvoelt, probeer dan een droge shampoo. Spray de droge shampoo in wortels en blaas met koele lucht uit je föhn om de olie te absorberen en je haar extra lift te geven.

Wanneer je je haar wast, gebruik dan altijd een zachte shampoo om het haar zo min mogelijk te beschadigen.

Tip voor haargroei # 2: Styling met beperkende hitte
Als je langer, gezonder haar wilt laten groeien moet je afscheid nemen van je warmtegereedschap, of ze op zijn minst alleen voor speciale gelegenheden bewaren. Warmtetools zorgen ervoor dat je haar er tijdelijk fantastisch uitziet, maar op de lange termijn veroorzaken ze meer schade dan ze waard zijn.

Tip voor haargroei # 3: stel conditioners samen
Om breuk te voorkomen, is het essentieel dat je je haar gehydrateerd houdt. Vergeet niet, droog haar = breuk en gespleten punten. Om je haar er glanzend uit te laten zien, heb je een paar verschillende soorten conditioners in je haarverzorgingsarsenaal nodig.

Tip voor haargroei # 4: Wees zacht wanneer je je haar borstelt
We kunnen dit niet genoeg herhalen: wees heel zacht met je haar. Wees voorzichtig wanneer je je haar borstelt om breuk te voorkomen. Gebruik alleen een kam met wijde tanden om nat haar te ontwarren. Begin altijd aan de uiteinden en werk langzaam je weg naar de wortels.

Haarvezels bij dun haar of kale plekken

Het kan natuurlijk ook zijn dat je haar vanwege achterliggende oorzaken (blijvend) uitvalt of dunner wordt. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden om deze kalende plekken te bedekken. Voorbeelden hiervan zijn;

  • Een haartransplantatie
  • Een haarwerk, toupet of pruik
  • Haarvezels

Deze laatste optie is wat ons betreft de meest gangbare en minst intensieve oplossing. Onze haarvezels breng je namelijk na het wassen van je haar binnen 30 seconden aan en blijven zitten tot de volgende wasbeurt. Je kan dus zonder al te veel moeite iedere dag genieten van voller haar en hoeft hiervoor geen medische ingreep te ondergaan. Lees hier meer over haarvezels van Boev Cosmetics.

boev-hairfibers-set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0